fbpx Responsive website | WebAssict

Wat is responsive website?

Simpel gezegd passen responsive website zich aan aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een desktop monitor is, een tablet, of een smartphone. Er is slechts één website, waarvan de layout zich aanpast aan de resolutie van het beeldscherm. Omdat de verscheidenheid aan beeldschermresoluties alsmaar toeneemt, is dit een belangrijk punt in de ontwikkeling van een website.

Het ontwerp van je responsive website past je automatisch aan de afmetingen van een scherm zonder in te leveren op de leesbaarheid van tekst of foto's.

Waarom responsive website?

We worden tegenwoordig doodgegooid met deze term, maar niet geheel onterecht. Anno 2019 zijn er nog steeds websites die niet goed werken op tablets en smartphones.

Als je online strategie serieus neemt dan is responsive webdesign de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe website. Bij een goed doordacht ontwerp zul je als resultaat hebben dat je meer bezoekers krijgt en dat deze langer op de website blijven, danwel overgaan tot actie. Een professionele website die met de tijd meegaat zorgt daarnaast ook voor imago verbetering.

Mobile First!

Is je website op dit moment nog niet responsive, dan zeg je eigenlijk tegen alle mobiele bezoekers: “je bent niet welkom op mijn website”! Bezoekers zoeken hun heil elders en nemen hun zakken met geld mee. En nu is kans is zeer groot dat Google je website ook nog eens minder goed gaat indexeren! Pas je je dus niet aan, dan zal je afhaken.

Responsive, een must!

Met het toenemend aantal smartphones en tablets is het wat ons betreft een must om voor een responsive website te kiezen. Bekijk hieronder enkele van de door mij gerealiseerde responsive websites.

Desktop of Laptop

Bloeiopen

Mobiele telefoon   

WebassICT responsive websiteBloeiopen responsive websiteNagelstudio Kyka responsive website