Google Analytics 4

Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwste versie van de webanalysedienst van Google. Het is een cloudgebaseerd platform dat inzicht geeft in het gedrag en de conversies van gebruikers op websites en mobiele apps. Enkele van de belangrijkste kenmerken van Google Analytics 4  zijn:

  • Meting tussen verschillende apparaten: GA4 kan gebruikersgedrag over meerdere apparaten en platforms volgen.
  • Gebeurtenisgestuurde analyse: GA4 richt zich op het volgen van gebruikersacties (gebeurtenissen) op uw website of app, zoals klikken op knoppen of paginaweergaven, in plaats van alleen paginaweergaven.
  • Op machine learning gebaseerde inzichten: GA4 gebruikt machine learning om automatisch patronen en afwijkingen in uw gegevens te identificeren en om inzichten en aanbevelingen te geven.
  • Geïntegreerd met Google Ads: GA4 integreert naadloos met Google Ads, zodat u uw analytische gegevens kunt gebruiken om uw advertentiecampagnes te informeren.

Google Analytics 4

Over het algemeen is GA4 ontworpen om uitgebreidere en bruikbare inzichten in gebruikersgedrag te bieden en om bedrijven te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over hun marketing- en groeistrategieën.

wat is google analytics 4

Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwste versie van de webanalysedienst van Google. Het geeft inzicht in het gedrag en de conversies van gebruikers op websites en mobiele apps. In tegenstelling tot zijn voorganger richt GA4 zich op gebeurtenisgestuurde analyse en op machine learning gebaseerde inzichten, en biedt uitgebreidere en bruikbare gegevens.

GA4 integreert ook naadloos met Google Ads, waardoor bedrijven hun analysegegevens kunnen gebruiken om hun advertentiecampagnes te ondersteunen. Enkele van de belangrijkste functies van GA4 zijn metingen op verschillende apparaten, gebeurtenisgestuurde analyse, op machine learning gebaseerde inzichten en geïntegreerde ondersteuning voor Google Ads. Over het algemeen is GA4 ontworpen om bedrijven te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over hun marketing- en groeistrategieën.